Rutinitas Perawatan Kulit Paling Apik kanggo Kulit Ekstra-Garing
09
Jan 2023

0 Komentar

Rutinitas Perawatan Kulit Paling Apik kanggo Kulit Ekstra-Garing

Takon sapa wae sing duwe kulit garing, lan dheweke bakal ujar manawa ora kepenak. Kulit retak, gatel, utawa scaling ora mung katon ora nyenengake; uga bisa ngaruhi kesehatan amarga bisa dadi jendela ing ngendi bakteri lan kuman mlebu ing awak. 

Kabar apik: sampeyan bisa njupuk langkah-langkah kanggo nglawan kulit garing kanthi sukses. Artikel iki fokus ing rutinitas perawatan kulit sing paling apik kanggo kulit ekstra garing. 

Apa Nimbulaké Kulit Garing 

Kanggo mangerteni pentinge saben tahapan rutinitas perawatan kulit sing kita kenalake ing bagean iki, penting kanggo nyentuh kanthi cepet babagan penyebab kulit garing. 

Healthline.com, dhaptar sawetara nimbulaké saka kulit garing: 

  • lingkungan: kalebu hawa adhem lan garing. 
  • Kakehan ngumbah: ngrusak senyawa alami kulit sing tanggung jawab kanggo nahan kelembapan. 
  • Paparan kanggo irritants: bisa nyebabake karusakan kulit sing bakal nyebabake ora bisa nahan kelembapan.   
  • Genetika: faktor paling gedhe sing mengaruhi wong duwe kulit garing.  
  • Kahanan medis: kaya eksim lan psoriasis bisa nyebabake kulit garing. 

Mangkene langkah-langkah sing bakal mbantu sampeyan ngatasi kulit garing: 

  • Gunakake Cleanser Gentle Moderately 

  • Nalika nindakake aktivitas saben dina, kulit nglumpukake rereget lan sel kulit mati. Mula, tumindake perawatan kulit apa wae kudu diwiwiti kanthi ngresiki kanggo nyingkirake kotoran kasebut sadurunge nggunakake produk liyane. 

    Nalika ngresiki rai minangka integral saka rutinitas perawatan kulit, sampeyan kudu ati-ati nalika milih produk sing sampeyan gunakake. Amarga kulit garing sing kronis bisa sensitif, pilih pembersih sing lembut kaya Obagi Nu-Derm Gentle Cleanser.   

    Dermatologists uga umume menehi saran yen kulit banget dehidrasi, sampeyan kudu ngresiki mung sapisan dina ing wayah wengi. Ing wayah esuk, sampeyan mung bisa nggunakake banyu kanggo ngumbah pasuryan. Sampeyan uga kudu nimbang nggunakake pembersih beda kanggo mangsa beda.

  • Aplikasi Toner Non Alkohol 

  • Toner kulit minangka produk sing sampeyan gunakake sawise ngresiki pasuryan kanggo nggawe dhasar kanggo pelembab sampeyan. Ana wektu nalika menehi saran marang wong kanggo nggunakake toner nalika ngatasi kulit ekstra garing minangka dosa utama. 

    Dadi, apa sing wis diganti saiki meh saben ahli dermatologi nyaranake toner minangka tahap kapindho rutinitas perawatan kulit sing efektif kanggo wong sing duwe kulit garing sing kronis? Teknologi wis nggawe toner kulit non-alkohol. 

    Temokake toner adhedhasar banyu sing diformulasikan karo asam sitrat lan laktat kayata Toner Pamulihan Kulit Elta MD. Bahan-bahan kasebut bakal nggawe kulit luwih alus lan bening kanthi ngilangi sel kulit mati lan rereged liyane.  

  • Target Masalah Kulit Sampeyan 

  • Nalika nerangake kulit ekstra garing, ora ana solusi siji-ukuran-cocok-kabeh. Sampeyan kudu nemtokake alasan kanggo kulit garing lan golek produk sing ngatasi masalah tartamtu. 

    Contone, yen kulit sampeyan garing amarga sampeyan ora ngombe banyu sing cukup, obat kasebut yaiku ngombe banyu luwih akeh. Ing tangan liyane, kekeringan emanating saka tuwa bisa diobati nggunakake salah siji saka serum paling apik kanggo kulit garing, kayata sing paling laris SkinMedica TNS Advanced Plus Serum. Utawa yen kulit sampeyan iritasi, sampeyan kudu nimbang apa maneh nyebabake iritasi sadurunge milih produk sing ditargetake kanggo mbantu.

  • Moisturize 

  • Ora nggumunake yen nggunakake moisturizer minangka langkah kaping papat ing rutinitas sing paling disaranake kanggo kulit garing. Iki minangka produk sing digunakake kanggo nambah isi banyu ing kulit lan njaga kelembapan sedina muput. Produk kasebut digawe saka bahan sing kalebu humectants, occlusive, lan emolien, kabeh zat sing ngidini kulit njaga kelembapan. 

    Nalika milih a moisturizer, nimbang fokus ing bahan alus amarga kulit garing sensitif, nalika isih njamin efektifitas. Favorit kita yaiku SkinMedica HA5 Rejuvinating Hydrator.

  • Nglindhungi Upaya 

  • Sampeyan wis kerja keras kanggo mesthekake yen kulit lembab; langkah pungkasan iku kanggo nglindhungi hasil. Golek a sunscreen sing bakal mbantu nglindhungi kulit saka impact salabetipun saka sinar UV srengenge. 

    Saliyane nggunakake tabir surya, kabiasaan saben dina liyane sing bisa mbantu njaga kulit sehat lan lembab kalebu ing ngisor iki: 

    • Tetep hidrasi iku penting. Sawise kabeh, kulit minangka organ paling gedhe lan butuh banyu supaya bisa berkembang.
    • Kafein bisa nyebabake kulit garing, mula sampeyan bisa uga pengin ngombe minuman sing ngemot kanthi moderat. 
    • Nganggo protèktif sing tepat peralatan sandhangan nalika angin, udan, panas, lembab, utawa adhem. 

    Ngerti Kapan Nggoleki Bantuan

    Ana nuansa kanggo kulit saben wong, lan luwih becik konsultasi karo dokter kulit yen sampeyan duwe kulit garing banget sing ora bisa didandani kanthi rutin perawatan kulit biasa. Sampeyan uga kudu ndeleng spesialis yen kulit garing mengaruhi wilayah liyane ing urip, kayata turu utawa kemampuan kanggo sosialisasi. Nanging kanggo umume sing nandhang kulit garing, rutinitas kulit garing sing wis kasebut ing ndhuwur duwe pengaruh sing kuat, ngowahi kulit dadi lembab, cerah, lan lentur. Yen sampeyan duwe pitakonan babagan produk iki, nimbang a konsultasi gratis karo ahli bedah kosmetik lan plastik, Dr. V, lan staf ahli sadurunge sampeyan tuku.


      


    Ninggalake komentar

    Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake