Quench Iritasi Kulit - Pelembab, serum, lan pembersih paling apik kanggo kulit sing iritasi lan garing
09
Nov 2021

0 Komentar

Quench Iritasi Kulit - Pelembab, serum, lan pembersih paling apik kanggo kulit sing iritasi lan garing

Kulit sing iritasi bisa nggawe sampeyan aran kaya sing aneh ... kanthi kulit garing, abang, rashes, lan kadhangkala scaly kaya alangi ing antarane sampeyan lan apa wae sing sampeyan pengin entuk. Nanging iki bener masalah kulit cukup umum. Mulane, sampeyan bisa nemokake relief kanggo krungu yen akeh solusi over-the-counter bisa mbantu nyuda kulit sing iritasi.

 

Ing artikel iki, kita bakal njlentrehake kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan masalah iki, kalebu sawetara solusi perawatan kulit sing dicoba lan bener sing bisa mbantu ngilangi kulit sing iritasi.

 

 

Apa Katon lan Rasane Kulit Iritasi?

 

Yen sampeyan duwe kulit iritasi, sampeyan bisa ngrasakake apa wae saka rasa ora nyaman utawa gangguan ing tekstur kulit dadi sengsara lan luwih seneng nginep. Sejatine kulit sing iritasi minangka cara awak kanggo ngandhani yen ana sing salah, lan kita kudu njupuk langkah. kanggo ngatasi masalah. 

 

 

Kulit sing iritasi bisa katon abang, splotchy, inflamed, bumpy, flaky. Kadhangkala abang disebabake getih sing mili ing ngisor permukaan kulit minangka salah sawijining cara alami awak kanggo nambani awake dhewe. Yen sampeyan ndeleng kulit sing katon ora normal, bisa uga iritasi ing sawetara cara.

 

 

Malah luwih mbingungake tinimbang tampilan kulit sing iritasi yaiku rasa sing ditimbulake. Bisa dadi gatel utawa lara, sok-sok malah krasa ora kepenak yen sampeyan nyoba obat-obatan ing omah utawa nandur modal ing solusi sing durung dites kanggo njaluk bantuan langsung.

 

 

Apa sing Nimbulake Kulit Dadi Iritasi?

 

Ana sawetara kasus iritasi kulit sing mbutuhake diagnosis lan perawatan dening profesional. Pemicu kayata kahanan sing ndasari, alergi, sensitivitas, lan liya-liyane luwih apik yen ditangani dening dokter.

 

Nanging nalika nerangake stres eksternal utawa emosional, sampeyan bisa ngatasi masalah kasebut tanpa intervensi.

 

Penyebab umum iritasi kulit kalebu:

 

  1. Stress
  2. Cuaca garing/angin
  3. Polusi
  4. Cahya srengenge
  5. Kulit sensitif alami
  6. Keluwihan pengawet ing kita diet
  7. Sensitivitas kanggo kain, pembersih, wewangian, sabun, lan liya-liyane
  8. Efek samping pengobatan 

 

Upaminipun sampeyan lagi ngalami gangguan anyar lan sampeyan ora yakin apa sababe. Ing kasus kasebut, sampeyan bisa miwiti kanthi mbukak dhaptar panyebab umum kanggo ndeleng apa ana sing cocog karo gaya urip sampeyan saiki. Apa sampeyan bubar wiwit nganggo sweter wol anyar? Apa sampeyan mandheg ngombe multivitamin? Apa sampeyan wis miwiti nggunakake deterjen utawa sabun anyar? Utawa mbok menawa cuaca wiwit adhem lan angin, nyebabake kulit garing sing alami dadi garing. Nalika sampeyan bisa mbatesi sabab saka gangguan, sampeyan bisa njupuk langkah kanggo mbusak katalis kasebut saka persamaan.

 

Saliyane mbenerake masalah kasebut ing inti, sampeyan kudu miwiti nggunakake produk perawatan kulit topikal kanggo ngresiki kulit.

 

Carane Nambani Kulit Iritasi

 

Langkah pisanan, lan kadhangkala diarani cara paling apik kanggo nambani kulit sing iritasi, yaiku nyegah kedadeyan kasebut ing wiwitan. Nduwe rutinitas kulit sing reguler lan dijaga kanthi apik penting kanggo nyegah kulit sing garing, abang, lan retak. Kulit sing dipateni, dirawat, lan dilindhungi luwih sehat, krasa luwih apik, lan katon luwih cerah. 

 

Carane Nyegah Kulit Iritasi

 

  • Nglindhungi kulit saka srengenge - Ati-ati supaya rutinitas sampeyan dianyari kanthi ganti musim. Tansah nganggo SPF 30 utawa luwih nalika mbuwang wektu ing njobo ing wayah awan lan asring nglamar maneh.
  • Tetep terhidrasi - Penting kanggo njaga kulit dihidrat lan tenang kanthi ngombe banyu sing akeh, mangan kanthi sehat, lan turu akeh. 
  • Aja kaku - Kita ngerti yen iki angel, nanging nggabungake aktivitas sing ngilangi stres, kayata meditasi lan YIN utawa yoga, bisa dadi bantuan gedhe. 
  • Tetep adoh saka produk scented - Ora mung gondho kimia iritasi kanggo kulit kita, nanging uga bisa mbebayani kanggo kesehatan kita.
  • Aja ndemek wilayah sing sensitif - Aja nganti tangan sampeyan adoh saka pasuryan kanggo nyegah bakteri nyebabake reaksi kukul utawa kulit.

Tip Cepet kanggo Masalah Iritasi Kulit Umum

 

  • Jerawat - Perawatan Kulit úa kaya asam salisilat lan asam alfa hidroksi (AHA) mbantu nyegah kukul. Gunakake pembersih lan toner sing entheng.
  • Kulit flakey lan garing - Scrubs alus lan exfoliant kimia kanthi AHA bakal mbantu serpihan lan kekeringan. Pelembab paling apik kanggo kulit garing ing rai yaiku serum hidrasi kanthi asam hyaluronic utawa ceramide.
  • Kulit kusam, kesel - Kadhangkala, kulit kita ora iritasi, mung kesel. Kulit kesel bisa luwih gampang iritasi tinimbang kulit sehat. Minyak pasuryan sing tenang kanthi bahan-bahan alami bisa nggawe keajaiban nalika dilapisi karo produk liyane utawa digunakake dhewe.

 

10 Produk Perawatan Kulit Paling Apik kanggo Kulit Kesel/Iritasi

 

Nemokake solusi kanggo kulit kesel kita ora angel kaya sing katon ing permukaan. Bener, ana ewonan produk ing pasar sing ngganggu kajelasan. Isih, kita wis nindakake peer (supaya sampeyan ora perlu) lan nggawe dhaptar curated iki 10 produk perawatan kulit paling apik kanggo kulit kesel. Kabeh rumus wis kabukten sacara klinis bisa nyuda lan ngilangake permukaan sing iritasi ing awak kita.

  1. Koleksi iS Clinical Pure Calm
  2. SkinMedica HA5 Rejuvenating Hydrator
  3. Komplek Pembaruan EltaMD Barrier
  4. Neocutis BIO CREAM FIRM Smoothing & Tightening Cream
  5. SkinMedica Replenish Hydrating Cream
  6. Toner Pamulihan Kulit EltaMD
  7. Obagi Daily Hydro-Drops Facial Serum
  8. EltaMD Skin Recovery Serum
  9. SkinMedica Essential Defense Mineral Shield Spektrum Luas SPF 32
  10. EltaMD Skin Recovery Light Moisturizer

 

Yen sampeyan rawan kulit garing lan iritasi, jaga rutinitas perawatan kulit kaping pindho saben dina. Sampeyan uga bisa ngenali lan ngilangi pemicu iritasi supaya kulit ora katon maneh utawa paling ora dilindhungi. Yen perlu, sampeyan kudu nyetop produk sing sampeyan rasa bisa nyebabake utawa nyebabake masalah kasebut. Pungkasane, perawatan karo bahan-bahan sing berkualitas bakal mbantu ngresiki lan ngresiki kulit sing bermasalah. Lan iku relief gedhe.


Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake