Vitamin C: Bahan Sederhana Iki Bisa Nggawe Kabeh Bedane ing Perawatan Kulit
11
Dec 2022

0 Komentar

Vitamin C: Bahan Sederhana Iki Bisa Nggawe Kabeh Bedane ing Perawatan Kulit

Kulit kita biasane ngemot konsentrasi vitamin C sing dhuwur-nutrisi prasaja iki nglindhungi, nambani, moisturizes, lan nutrishes kita lan kulit kita ing macem-macem cara sing migunani. Sebutake akeh masalah perawatan kulit, lan ana kemungkinan perawatan sing disaranake kalebu vitamin C, dadi salah sawijining bahan sing paling digoleki lan dikarepake ing perawatan kulit saiki. 

Alasane? Kerjane. 

Akeh ahli uga percaya vitamin C minangka KUNCI ing rutinitas perawatan kulit sing efektif (lan ana riset sing ndhukung klaim kasebut) mula ayo nyilem lan sinau babagan nutrisi ajaib iki. 

Apa Vitamin C? 

Kita bakal miwiti kanthi nyakup rincian dhasar babagan vitamin lan vitamin C, uga disebut asam L-askorbat, supaya kita bisa luwih ngerti kepiye nutrisi penting iki migunani kanggo kulit kita.

Apa sing diarani vitamin? 

Vitamin minangka klompok nutrisi sing dibutuhake awak kanggo kesehatan sing paling optimal. Ana 13 vitamin penting - sawetara sing larut ing banyu, liyane sing larut ing lemak - sing mbantu fungsi sel, pangembangan, lan pertumbuhan. 

  • Vitamin sing larut ing banyu mlaku kanthi bebas ing saindhenging awak lan dibuwang metu liwat ginjel. Awak butuh vitamin larut banyu kanthi dosis cilik sing kerep (awak ora nyimpen nutrisi kasebut). Vitamin sing larut ing banyu yaiku kulawarga B, asam pantotenat, biotin, asam folat, lan vitamin C. 
  • Vitamin sing larut lemak disimpen ing sel awak lan ora cepet diusir. Kita butuh vitamin iki, nanging ora kaya sing kasebut ing ndhuwur; padha penting kanggo kesehatan kita. Vitamin A, beta karoten, D, K, lan E ana ing klompok iki. 

Apa atribut Vitamin C?

Vitamin C minangka vitamin larut banyu sing mbantu ndhukung sistem kekebalan awak, mbantu nyerep zat besi, lan dibutuhake kanggo metabolisme panyerepan protein, lan minangka antioksidan sing kuat. Uga dianggo kanggo nambani, ndandani, lan mulihake jaringan awak. 

Cara Kerja Vitamin C kanggo Kulit

Manfaat vitamin C kanggo kulit sing sehat pancen luar biasa lan ora ana sing ajaib. Daftar iki akeh, mula ayo miwiti:

  • Minangka antioksidan, vitamin C mbantu sel ing kulit netralake karusakan radikal bebas sing disebabake dening sinar UV lan polutan, nglindhungi kulit saka degenerasi luwih lanjut. Efek liya saka kekuwatan antioksidan yaiku anti-inflamasi, sing nyuda abang lan puffiness. 
  • Proses penuaan normal nyebabake kulit kendur amarga kelangan kolagen lan elastin; Vitamin C bisa mbantu ing produksi kolagen lan elastin, asil ing efek tightening sakabèhé kanggo pasuryan lan décolletage. 
  • vitamin C impedes produksi melanin lan mbantu kanggo mungkasi tatanan bintik peteng, lan malah metu nada kulit, lan fades panggonan peteng ana. 
  • It padhang lan padhang kulit kusam lan kesel. 
  • Efek kolagen-bangunan Vitamin C perlu kanggo ndandani, mbangun maneh, lan marasake awakmu kulit. Wong sing kurang saka suplemen standar emas iki ngalami wektu penyembuhan sing luwih alon. 

The Vitamin C paling apik kanggo Kulit Kita 

Vitamin C paling apik kanggo kulit kita yaiku asam L-askorbat, wangun alami sing ditemokake ing sumber alam. Nanging, ana wangun sintetik sing padha efektif. Punika ceking ing asam L-askorbat versus sintetik: 

  • Vitamin C alami larang lan gampang kena panas. Produk karo L-ascorbic ora bisa digawe panas tanpa karusakan lan kudu disimpen ing opaque utawa amber-colored, gendul airtight. 
  • Vitamin C versi sintetis luwih murah, duwe umur simpan luwih dawa, lan kurang sensitif marang suhu lan panas. 

Ana pilihan preferensi pribadi ing kene; sampeyan kudu nimbang versi vitamin C sing paling apik kanggo kulit sampeyan. Ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu dielingi:

  • Kanggo nemu asil paling apik saka vitamin C, alam utawa sintetik, priksa manawa sampeyan tuku kualitas produk skincare. Produk sing diformulasikan kanthi proporsi bahan aktif sing tepat sing wis diuji dening para profesional njamin kulit sampeyan entuk perawatan sing paling apik lan efektif sing kasedhiya. 
  • Vitamin C ing produk teka ing konsentrasi sing beda-beda; yen sampeyan nyoba serum vitamin C ing kulit kanggo pisanan, nimbang miwiti kanthi konsentrasi sing luwih murah (10%) lan kerja nganti konsentrasi sing luwih dhuwur (15% -20%) kanggo menehi wektu kulit kanggo nyetel. 

Nggawe Bedane karo Vitamin C kanggo Kulitcare 

Serum, krim, lan lotion Vitamin C sing diformulasikan kanthi ati-ati kanggo nyerep lan efektifitas bisa dadi kanca anyar sing paling apik kanggo kulit. Napa ora njupuk kauntungan saka daya marasake awakmu, restoratif, lan nurturing nutrisi ajaib iki?

Tuku Perawatan Kulit Vitamin C Paling Apik ➜


sumber: 

https://www.uofmhealth.org/health-library/ta3868


Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake