Mitos Perawatan Kulit: Kasunyatan
21
Dec 2021

0 Komentar

Mitos Perawatan Kulit: Kasunyatan

Sampeyan bisa uga kaget ngerti yen ana akeh informasi perawatan kulit sing wis ditampa minangka bebener liwat wektu, nanging nyatane ora. 

Kasunyatan perawatan kulit sing cetha saka fiksi minangka kapentingan sing paling apik, lan kulit sampeyan bakal matur nuwun. Ing ngisor iki ana akeh saran perawatan kulit sing mung ora mbantu utawa malah masuk akal-lan sawetara bisa ngrusak. 

Ayo goleki sawetara mitos perawatan kulit sing paling umum lan goleki kasunyatane.


Mitos Umum Babagan Rutinitas Perawatan Kulit

Ana akeh mitos babagan rutinitas perawatan kulit. Pendekatan minimalis dadi populer saiki, yaiku sekolah pamikiran sing "kurang luwih apik". Sanajan iki bisa digunakake kanggo sawetara, wong sing ngalami masalah kaya kukul, rosacea, utawa bintik peteng ngerti yen ora nggatekake keprihatinan sampeyan mung nggawe dheweke luwih elek. Wong-wong sing nglampahi akeh wektu ing njobo uga ora kudu njupuk pendekatan iki. Ana akeh banget skincare produk kasedhiya kanggo ngatasi masalah tartamtu. Napa ora njupuk kauntungan saka kemajuan perawatan kulit paling anyar kanggo ngatasi masalah? 

Mitos liyane yaiku sampeyan kudu nggosok lan ngresiki rai. Penting kanggo ngresiki kulit; Nanging, overdoing karo bahan kimia atos lan scrubbing gedhe banget ngudani kulit saka lenga alam lan Kelembapan. Over-cleansing dudu solusi kanggo kulit sing katon sehat. Nanging, nambani kulit kanthi alon-alon nganggo produk sing dirancang kanggo nggarap lenga alami lan nglindhungi kelembapan kulit. 


Mitos Babagan Sun Perlindhungan 

Ana akeh mitos babagan perawatan kulit lan srengenge, lan nalika sampeyan entuk manfaat saka vitamin D saka srengenge, pajanan sing berlebihan nyebabake penuaan durung wayahe lan bisa nyebabake kanker. Ayo goleki sawetara palsu sing paling umum babagan kulit lan srengenge. 


Mitos: Lambe ora kena sunburn. 

Fakta: Lambe sampeyan rentan kanggo karusakan srengenge lan mbutuhake perawatan protèktif lan perhatian sing padha karo kulit liyane. Iku angel kanggo mangerteni yen sampeyan wis ngobong kulit alus ing lambe - bisa dadi abuh, blister, utawa sampeyan bisa ngrasakake lara - aloe vera, kompres kadhemen, lan anti-inflamasi bisa nyuda rasa nyeri lan bengkak sing ana gandhengane karo lambe sing diobong srengenge. Pertahanan paling apik kanggo lambe sing diobong srengenge yaiku nggunakake kualitas skincare produk kaya iS Clinical LIProtect SPF 35- lan nganggo topi sing nutupi kabeh pasuryan sampeyan. 


Mitos: Ora perlu mangsa sunscreens. 

Fakta: Ora ana sing bisa luwih saka bebener. Akeh wong sing mikir yen srengenge ora kuat ing musim dingin lan luwih akeh tutup awan, sunscreen ora perlu. Kasunyatané sinar srengéngé ana ing ngendi-endi, ora preduli ing wektu taun apa, lan nalika srengéngé ora tansah kuwat ing mangsa, nanging isih mbebayani; 80% saka sinar UV kobong liwat mega. Yen sampeyan ngalami overexposure, coba gunakake  EltaMD Moisturizer kanggo nyenengake lan nyenengake efek ora nyaman saka srengenge sing akeh banget. 


Mitos: Kasur penyamakan nyedhiyakake basis protèktif. 

Fakta: Ana sethitik bukti kanggo ndhukung sing tan basa saka amben tanning nawakake sembarang pangayoman saka sunburnt. Resiko sing ana gandhengane karo kasur penyamakan luwih gedhe tinimbang keuntungan sing mbingungake, lan basa tan ora dadi pengganti sing apik utawa ora cukup kanggo tabir surya. Paling apik, kira-kira yen basa tan duwe SPF 3 nganti 4, lan sanajan luwih apik tinimbang apa-apa, produk tabir surya sing paling disaranake duwe SPF 15 nganti 30. Ora mung tan dasar ora bisa nglindhungi sampeyan saka sunburn. , nanging uga nambah risiko kanker kulit lan nyebabake tuwa prematur. Nglamar kualitas skincare produk minangka salah sawijining cara paling aman kanggo njamin kulit sampeyan entuk perlindungan saka srengenge. SkinMedica Total Defense + Repair Broad Spectrum SPF 34 iku pilihan banget kanggo nglindhungi kulit nalika sampeyan lagi ing njaba. 


Padha Apa?

Yen sampeyan mikir ana sawetara mitos sing ora bisa dipercaya babagan perawatan kulit saiki - coba pikirake apa sing ditindakake wong kanthi sejarah kanthi jeneng kaendahan. 

  • Arsenik lan timbal digunakake kanggo ngresiki werna kulit nganti ditemokake carane mbebayani lan mateni kulit. Ana uga titik nalika wanita ngombe arsenik kanggo nambah penampilan sing sehat lan enom. Gejala keracunan arsenik kalebu muntah, nyeri weteng, tingling saka ekstremitas, lan pati ing kasus sing ekstrem. 
  • Pendekatan kaendahan liyane sing mbebayani yaiku nggunakake belladonna, utawa nightshade sing mateni ing mripat kanggo menehi tampilan doe sing amba sing dianggep seductive. Kejaba paningal kabur, sirah, lan vertigo-buta minangka efek samping. 

Kanthi matur nuwun sanget, kita sinau sepira mbebayani zat kasebut, lan wis suwe saya mandheg nggunakake.

Entuk Informasi Perawatan Kulit Paling Apik Kanggo Asil Paling Apik

Nindakake kulit sampeyan lan sinau babagan praktik perawatan kulit sing paling apik. Disaranake sampeyan ngobrol karo ahli dermatologi babagan rutinitas lan produk perawatan kulit sing paling maju lan paling aman.


Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake