Kenapa Kulitku Tiba-tiba Sensitif? 3 Kemungkinan Panyebab + Tips kanggo Mbantu
07
Oct 2022

0 Komentar

Kenapa Kulitku Tiba-tiba Sensitif? 3 Kemungkinan Panyebab + Tips kanggo Mbantu

Yen sampeyan ora nate ngalami masalah kulit dadakan kayata garing, abang, flushing, benjolan, lan rashes - nimbang dhewe begja banget. Kanggo liyane saka kita, dealing with iki uneg-uneg kulit sing ketoke kedaden metu saka biru bisa nantang. Panyebabe bisa uga ana apa wae, mula kepiye carane ngerti apa sing kita tindakake lan apa sing kudu ditindakake kanggo ngatasi masalah kasebut? 

Ing Dermsilk, kita percaya yen kawruh minangka kunci kanggo ngrampungake meh kabeh masalah perawatan kulit. Pramila kita njupuk wektu kanggo neliti kahanan apa sing bisa nyebabake masalah kulit sensitif lan apa sing bisa ditindakake kanggo tenang lan nambani kulit. Kita pengin nuduhake apa sing kita sinau supaya sampeyan bisa ngajari dhewe lan siyap yen kulit sampeyan "tiba-tiba sensitif."


Apa Indikator saka Kulit Sensitif

Iku penting kanggo ngerti kulit sensitif dudu jinis kulit (jinis kulit normal, garing, berminyak, lan kombinasi) nanging minangka kondisi kulit. Kadhangkala kondisi kulit bisa angel didiagnosis lan disebabake dening akeh faktor. 

Ayo goleki gejala khas saka kondisi kulit sensitif: 

  • Garing, abang, gatel, lan flakiness minangka pratandha umum saka kulit garing, masalah sing kerep banget. Gejala kasebut uga bisa nuduhake tandha-tandha dermatitis kontak, eksim, lan psoriasis; kabeh sing kudu diakses dening dermatologist. 

  • Rosacea minangka kondisi umum liyane sing nyebabake kulit hipersensitif. Redness, flushing, benjolan cilik, lan pembuluh getih katon minangka gejala rosacea. Iki liyane kulit sensitif kondisi sing bisa entuk manfaat saka konsultasi profesional, yen abot. 

  • Kulit sing abang, iritasi, lan gatel, kadhangkala diiringi kukul utawa pecah, bisa dadi tandha yen penghalang kulit kita wis rusak. Rintangan kulit sing rusak dicopot saka lenga pelindung sing mbantu nyegah iritasi lan kuman lan kulit kita lembab. 


Apa Bisa Nimbulake Kulit Sensitif?

Kulit sensitif kahanan bisa dipicu dening faktor njaba, wektu taun (musim), lan ing tahap apa kita ing siklus urip kita. Ayo katon ing telung kategori iki lan ndeleng carane saben bisa mimpin kanggo kulit sensitif kahanan.

1. Faktor Eksternal

Item ing kategori iki bisa dadi lingkungan lan kalebu sabun lan deterjen, polusi, nganggo topeng, produk perawatan kulit sing kasar, lan cahya srengenge. Pangobatan uga bisa nyebabake kulit dadi super-sensitif. 

Faktor eksternal liyane bisa uga ana gandhengane karo gaya urip, kayata diet, tingkat stres sing ora sehat, rutinitas perawatan kulit, lan reresik utawa over-scrubbing minangka faktor gedhe. 

2. Owah-owahan mangsan

Saben mangsa ndadekke kabeh owah-owahan lingkungan sing kulit kita kudu adaptasi karo:

  • Suhu 
  • Intensitas Srengenge 
  • asor 
  • angin 

Apa tegese kanggo kulit sampeyan yaiku faktor-faktor sing terus-terusan owah-owahan iki bisa nandheske kulit sampeyan lan nyebabake owah-owahan saka sehat sedina dadi luwih sensitif sabanjure. 

3. Siklus Urip Kulit 

Gumantung ing tahap urip sampeyan uga bisa mengaruhi sensitivitas kulit kanthi signifikan. Saben siklus kulit duwe tantangan, lan yen sampeyan ngerti tantangan kasebut, sampeyan bisa nggawe pangaturan supaya kulit tetep sehat lan pas. Punika dipikir ing tataran utama: 

  • Kulit bayi anyar - ing tahap iki, kulit bayi ngalami owah-owahan gedhe amarga adaptasi karo lingkungan anyar lan bakal dadi sensitif.

  • Kulit Remaja- Akeh remaja perang kukul lan pimples, nggunakake produk atos sing mbusak alangi alam nggawe kulit defenseless lan kadhangkala hipersensitif. Ketidakseimbangan hormon nduweni peran gedhe ing kukul flare-up sajrone siklus iki. Pangobatan sing apik kanggo kulit sing rawan kukul sing lembut lan efektif yaiku Obagi CLENZIderm MD System, apik kanggo kabeh kelompok umur.

  • Kulit sing Dipengaruhi Hormon- Kandhutan, siklus menstruasi, lan tahap menopause bisa mengaruhi produksi minyak lan nggawe fluktuasi hormonal sing bisa nyebabake hiperpigmentasi, abang, kemerahan, kukul, lan kulit sing sensitif banget. 

  • Kulit diwasa - Nalika kita umur, kulit kita tipis, produksi lenga suda, lan kita kehabisan nutrisi (kolagen lan elastin) sing ndadekake kita katon enom. Penipisan kasebut, bebarengan karo penipisan, bisa nggawe kulit kita luwih sensitif.

Carane Care kanggo Kulit Sensitif

Cara paling apik kanggo ngrawat kulit sensitif kudu ngerti barang sing bisa mengaruhi kulit lan nggawe strategi kanggo ngatasi stres kasebut. Contone, kulit bayi bakal sensitif amarga owah-owahan lingkungan lan milih produk sing lembut bisa mbantu njaga kulit bayi supaya sehat lan seimbang. Ing tangan liyane, kulit diwasa bisa sensitif amarga siklus hormonal alam, polusi ing lingkungan kita, cahya srengenge, kahanan ndasari, etc. Strategi kanggo ngatasi macem-macem panyebab sensitivitas kulit beda banget.

milih Perawatan Kulit kanggo Kulit Sensitif

Nalika blanja kanggo perawatan kanggo kulit sensitif, pertimbangan penting kanggo milih kualitas produk perawatan kulit kanthi konsentrasi dhuwur saka bahan aktif kanthi khasiat sing wis kabukten, kabeh kanthi kombinasi sing lembut sing dirancang ora ngganggu kulit sing paling sensitif.

Temokake Perawatan Kulit Paling Apik kanggo Kulit Sensitif ➜


Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake