Tips Perawatan Kulit Sawise Musim Panas
26
Oct 2021

0 Komentar

Tips Perawatan Kulit Sawise Musim Panas

Nalika sasi sing luwih anget ing taun wis cedhak, sampeyan bisa uga sok dong mirsani yen kulit sampeyan duwe bukti kesenengan sing sampeyan alami nalika njupuk kauntungan saka pirang-pirang dina sing cerah ing njaba. Utamane sawise ngindhari wong akeh lan kontak sosial, nggodho kanggo ngimbangi wektu sing ilang kanthi ngemas akeh kegiatan musim panas, sing bisa nduwe pengaruh nyata ing tampilan lan kesehatan kulit.

Dadi yen sampeyan kepingin weruh carane mbantu mbalikke karusakan kasebut; carane ndandani kulit sawise srengenge lan nyenengake, mung elinga yen hidrasi lan sawetara bahan sing digabungake minangka pilihan sing paling apik kanggo penyembuhan kulit lan rejuvenasi.


Apa sing kedadeyan ing kulit kita ing mangsa panas?

Sajrone sasi panas, kita seneng banyu, angin, srengenge, uyah (nglangi ing kono, mangan akeh banget ing dhaharan lan cemilan, kringet akeh), plus diet gaya BBQ latar mburi sing bisa uga kalebu alkohol. Lan kita kerep nindakake kaping pindho utawa malah kaping telu kanggo ngresiki kulit saka kringet lan rereget ekstra. Ing pungkasan dina, kulit kita menehi kesaksian kanggo saben unsur kasebut.

Nutup, nganggo topi, lan nglindhungi dhewe karo a tabir surya SPF kualitas saben dina iku kabeh penting, nanging malah karo pangayoman ditambahaké, wektu ekstra sing kita nglampahi njobo ing sasi panas Ngartekno nambah kasempatan kanggo ngembangaken durung wayahe tuwa, dryness, lan karusakan kanggo kulit kita.

Sampeyan bisa uga dadi ala banget yen, sawise wektu, sampeyan bakal sok dong mirsani unevenness, redness, lan bintik srengenge utawa coklat discolorations ing kulit paling kapapar. Kulit musim panas sing garing asring dadi garing lan teksture kasar. Jeblugan bisa disebabake saka rereget, lenga, lan produk SPF ekstra. Kulit sampeyan wis ngalami akeh banget ing pungkasan musim, mula saiki wektune kanggo nggulung lan ndandani karusakan srengenge karo perawatan kulit sawise musim panas. Mangkene 4 tips paling apik kanggo njaga kulit sawise musim panas.

 

Tip #1: Rehidrasi Kulit

Fokus ing rehidrasi. Kulit garing banget katon minangka patch garing lan kasar. Efek kasebut bisa ditanggulangi kanthi sawetara cara. Ngombe akeh banyu, nambah diet kanthi antioksidan lan vitamin D lan C, lan nggunakake humidifier kabeh mbantu nambah tekstur kulit. 

Kanggo paling ndandani karusakan srengenge kekeringan, nambani kulit kanthi kualitas perawatan kulit sawise musim panas rutinitas. Ngalih menyang ngumbah pasuryan krim utawa lenga kanggo ngresiki entheng, nyegah kekeringan ekstra, lan mbantu kulit nahan lenga alami. Aplikasiake kaya moisturizer kaya SkinMedica Dermal Repair Cream kanggo mulihake hidrasi lan nambah kelancaran. Produk liyane, kayata vitamin E lan antioksidan, uga bisa nambah kelembapan kulit. Lan kabut rai sing hidrasi bisa nyedhiyakake dorongan sing nyenengake lan moisturizing kanggo kulit sedina muput.


Tip #2: Target Hiperpigmentasi

Padhangake kulit kanthi produk sing khusus kanggo nyuda hiperpigmentasi sing disebabake dening sinar srengenge. Serum sing akeh antioksidan lan vitamin C paling cocok kanggo ngilangi bintik-bintik srengenge lan menehi sinar. Obagi Professional-C Serum 20% ngandhut konsentrasi paling dhuwur saka vitamin C kasedhiya kanggo tuku over-the-counter. Lan minangka bonus, uga nyuda tampilan garis sing apik - efek liyane sing disebabake dening srengenge sing akeh banget.

Kulit kimia kanthi asam alfa hidroksi (AHA) minangka alat sing efektif kanggo ngresiki warna kulit saka hiperpigmentasi lan bisa dituku kanggo panggunaan omah utawa ditrapake kanthi profesional. Asam glikolat lan laktat yaiku AHA sing umum digunakake ing kulit lan topeng kanggo madhangi kulit, saestu mbantu mbalikke gejala tartamtu saka cahya srengenge sing akeh banget.


Tip #3: Gunakake Produk kanggo Nambah Omzet Sel

Nggunakake an Disetujoni FDA produk perawatan kulit kanthi sifat regeneratif sing mbantu nambah turnover sel kulit minangka cara liyane sing apik kanggo ngimbangi karusakan sing dialami kulit nalika musim panas. Produk kasebut ningkatake kolagen lan ngencengi kulit, nyuda tandha-tandha penuaan kanthi signifikan.

Sel kulit bakal regenerasi kira-kira saben 4 minggu ing umur 20 lan 30an. Nanging tuwa alam lan cahya srengenge sing suwe saya suwe saya suwe saya suwe. Terus nggunakake SPF ing saindhenging taun bakal ngalangi sinar sing ngrusak kulit sing nyegah turnover sel sing sehat, nambah kemampuan alami kanggo mulihake fungsi kulit sing penting iki. Turu sing cukup, mangan enak, lan njaga kesehatan uga nyengkuyung nganyari maneh sel (lan vitalitas sakabèhé).

Bahan-bahan ing perawatan kulit sampeyan penting nalika ngatasi penuaan alami lan efek "nyepetake" sing ana ing srengenge ing kulit kita. Asam laktat lan retinoid ing produk kaya Obagi360 Retinol kuat kanggo mbantu ningkatake turnover sel lan nyuda garis-garis halus, lipatan, kerut, lan kukul. 


Tip # 4: Jaga Mripat lan Lambe

Elinga mripat lan lambe. Wilayah kulit sing alus iki asring mbutuhake perawatan kulit khusus sing kapisah saka pilihan perawatan kulit sakabehe kanggo target sensitivitas.

Yen sampeyan durung nggunakake a krim mripat gedhe, ngalih menyang formula hydrating kanggo musim gugur lan mangsa. Bahan kaya retinol, AHA, asam hyaluronic, kafein, lan peptida kabeh efektif kanggo kulit sing rapuh ing saubengé mata.

Lambe uga bisa nandhang karusakan amarga cuaca panas lan nglangi lan asring dilalekake. Tansah lancar kanthi exfoliating nganggo scrub gandum kaping pirang-pirang seminggu lan nganggo moisturizing SPF lip balm sedina muput. Peeling lambe lan serum karo AHA uga apik kanggo mbubarake kulit mati lan krim lambe sing kandel utawa topeng turu bakal nghidrasi kulit ing wayah wengi.


Nalika musim panas wis cedhak, penting banget kanggo detoks lan nambani kulit saka efek srengenge, panas, lan kringet sing berlebihan. Ora ketompo carane sampeyan seneng sawetara sasi kepungkur, sampeyan bisa rejuvenate, rehydrate, lan nambani kulit saka karusakan karo paling perawatan kulit sawise musim panas Produk.


Ninggalake komentar

Wigati dicathet, komentar kudu disetujoni sadurunge diterbitake